BizWell i Sociala Medier

Vanliga frågor

Kan vi få er information integrerat in i vårt system?

Ja. BizWell erbjuder ett API för detta. Kontakta vår försäljningsavdelning för mer information.

Skickas upplysningskopia vid företagsbevakning?

Nej. upplysningskopior skickas inte till de företag du har på bevakning vid varje ny bevakningshändelse. Upplysningskopior skickas endast ut om du väljer att köpa en kreditupplysning på företaget där det har skett en bevakningshändelse, och under förutsättning att denna upplysning är kopiepliktig. Du behöver aldrig fundera över vad som gäller: Dels måste du i dessa fall aktivt godkänna att du är medveten om att en upplysningskopia kommer att skickas till företaget, dels måste du aktivt välja att ändå genomföra köpet. Upplysningskopior skickas alltid när kreditupplysningar tas på enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag. Upplysningskopior skickas aldrig när kreditupplysningar tas på aktiebolag, ekonomiska föreningar och stiftelser.

Vad är en upplysningskopia och när skickas en sådan?

I samband med att någon, via ett kreditupplysningsföretag, hämtar en kreditupplysning på en privatperson, en enskild firma, ett handelsbolag eller ett kommanditbolag skapas med automatik en kopia av kreditupplysningen. Det är denna kopia som kallas för "upplysningskopia", ibland även "omfrågekopia" eller "kopia till omfrågad". När företag tar en upplysning anger vi endast företagets namn, adress och organisationsnummer på upplysningskopian, dvs aldrig vem på företaget som har tagit upplysningen. Vi lämnar inte heller ut personens namn vid förfrågan om detta. Det skickas alltid en upplysningskopia när du tar en kreditupplysning på en privatperson, en enskild firma, ett handelsbolag eller ett kommanditbolag. Det skickas aldrig någon upplysningskopia när du tar en kreditupplysning på ett aktiebolag, en ekonomisk förening eller en stiftelse. Kopiepliktig information (dvs information som genererar upplysningskopia) är information som är av ekonomisk art, t ex betalningsanmärkningar, inkomst, rating och scoring. Även vem som är make/maka är kopiepliktig information.

Varför har jag fått en avisering om upplysningskopia?

Om du har fått en avisering via sms, brev eller e-post att en kreditupplysning är uttagen på dig beror det på att en av våra kunder har tagit en kreditupplysning på dig. Det är endast den person som beställt kreditupplysningen som vet skälet till detta. Undrar du varför en kreditupplysning tagits på dig, kontakta frågeställaren som står angiven på upplysningskopian.

Hur kan jag betala på BizWell.se?

Företag kan betala mot faktura efter sedvanlig kreditbedömning, kredit/betalkort eller internetbank via Payson's säkra anslutning.

Varför kan jag inte logga in fast jag validerat min e-post?

Varje ansökan behandlas manuellt eftersom vi är noga med säkerheten och ibland behöver vi även telefonkontakt med dig för att kunna ställa några frågor innan vi kan aktivera ett konto. När vår personal gått igenom din ansökan och godkänt den så får du ett e-mail med en bekräftelse. Detta brukar gå på någon timme under kontorstid helgfria vardagar.

Kan flera på samma företag använda samma konto på BizWell?

Ert företag kan med fördel låta flera personer inom företaget ha access till samma företagskonto på BizWell.se. Varje användarkonto är dock personligt och en licens krävs för varje användare som ska använda systemet. Kontakta vår försäljningsavdelning om ni har behov av att låta flera användare få access till ert företagskonto på BizWell.se samt priser för licenser.

Varför får jag inget aktiveringsmail?

När du ska aktivera ditt konto skickas ett e-mail till dig. I detta e-mail finns en blåmarkerad länk, alltså ingen kod. Klicka på länken så kommer du vidare till aktiveringen. Om det inte fungerar att klicka på länken kan du kopiera den och klistra in den i din webbläsare. Har du inte fått något e-mail, kontrollera ditt spamfilter. Om det inte finns där, kontakta vår kundservice så hjälper de dig.


X
Registrera ett GRATIS testkonto genom att fylla i uppgifterna nedan. Kontot avslutas automatiskt efter 48 timmar om du inte gör ett aktivt val och köper ett betalkonto på BizWell.se. Kontakta oss gärna om du har frågor.